Agnes (100) klar for VM

100-åringen sykler så mye at hun forlangte å få en egen sykkel på treningsrommet da hun flyttet til Siljuslåtten for noen uker siden.

Article image
- JEG ELSKER Å SYKLE

Mandag var det kick off for tusenvis av syklister på sykehjem og dagsentre i årets Road Worlds for Seniors. Corona-pandemien har gjort at ikke alle kan feire som de vanligvis gjør, men litt feiring blir det alltid rom for.
Over 2800 syklister fra Norge, Sverige, Danmark, Island, Canada, England og Australia har så langt meldt seg på løpet der heder og ære, personlige triumfer og et uforglemmelig sosialt fellesskap står i fokus.

På Siljuslåtten sykehjem i Bergen var beboere fra to avdelinger samlet i hver sin etasje for å trø i gang RWS med hilsen fra statsministeren på skjermen, champagne i glassene og noe god sjokolade i skålen.

AGNES I HUNDRE

Ivrigst av dem alle var 100 år gamle Agnes Knudsen som sykler for laget “Team Smørblid” på Siljuslåtten. Den smørblide og kvikke damen var slett ikke ukjent med å sykle. 

Hun sykler så mye at hun forlangte å få en egen sykkel på treningsrommet da hun flyttet til Siljuslåtten for noen uker siden.

- Jeg kom på sykehjem da Corona-pandemien brøt ut. Da startet jeg å sykle 10 minutter hver dag, men så syklet jeg lengre og til slutt var jeg oppe i 30 minutter for dagen. Det var deilig, sier Agnes som allerede er oppe i 4 km på dagens økt.


BEREIST DAME

Agnes er født og oppvokst i Bergen, men har reist mye rundt i verden. Derfor synes hun det er kjekt å kunne reise tilbake i tid med Motiview.

- Jeg har vært på Island, Italia, England, Spania, Amerika, Danmark, Sverige, ja mange steder. Men det er lenge siden. Da er det kjekt å kunne sykle der man har vært tidligere. For noen uker siden syklet jeg i Reykjavik på Island.

Det er andre gang Agnes er med på Road Worlds for Seniors og hun skal gjøre det hun kan for å bidra. 
- Men du må huske på at jeg er over 100 år.

- Vi har hatt flere deltakere som er mye eldre med på RWS tidligere. I fjor hadde vi to 104-åringer som syklet.
- Hva? Da er jo jeg bare barnet, skratter Agnes og tar seg en velfortjent slurk av Champagnen.

HAGEARBEID ER VIKTIG

Agnes har vært en aktiv dame i hele sitt liv. Jobbet til lenge etter hun var pensjonist, gått på turer og padlet i kajakk. Men hvorfor hun har rundet hele 100 år, har hun nå endelig funnet svaret på, i følge henne selv.

- Jeg leste faktisk i et ukeblad for noen uker siden og der stod det at en bruker alle musklene i kroppen når en jobber i hagen. Og da forstod jeg det. Jeg har stått med baken i været i hagen hele mitt liv. Jeg har kronisk hage!