Furuset forsvarte tittelen

Furuset Seniorsenter fra Oslo ble til slutt suverene i årets lagkonkurranse.

Article image

Flere av de 31 syklistene havnet også på topp 10 i konkurransen for menn og kvinner med Cathrine Myhr i spissen som suveren verdensmester i kvinneklassen.

Furuset fikk også en sølvmedalje for herrer.

Stort spekter av syklister

Seniorsenteret har et stort spekter av syklister fra de forholdsvis spreke og hjemmeboende, til dagaktivitetsgrupper for personer med demens. Alle har bidratt til lag-seieren.

- De ivrigste har stått på døren her klokken 0715 og ventet på at vi skulle komme for å låse opp. Så blir de til vi må dra hjem på ettermiddagen. Vi må ofte si til dem at det nå er på tide å dra hjem, forteller miljøterapeut Silje Gutteberg-Christiansen.

Koser seg i hverandres selskap

Felles for alle gruppene som er innom, er at de koser seg i hverandres selskap og finner nye venner og samtalepartnere.

- Når demens-gruppen er her, så koser de seg med filmene på Motiview, sitter og synger til sangene og har det hyggelig. De andre som er her nesten 8 timer dag, sitter og skravler og ler. Det er ikke bare syklingen det handler om for alle- det er også det sosiale, forteller miljøterapeuten.

Mange effekter

Det er ikke bare de sosiale effektene som har hatt positiv innvirkning på syklistene. Flere har også opplevd fysiske framskritt.

- Vi har en dame som har hatt et brudd i ankelen som har gjort at det har vært vanskelig for henne å gå. Da har vi brukt sykkelen og hun har blitt mye bedre. Vi har også flere andre også som rapporterer om at de har blitt bedre i beina.

Meldinger om vektreduksjon har også blitt vanlig på Furuset Seniorsenter de siste ukene. 
- Da er det gjerne de andre som forteller det til dem. Det er jo veldig moro å se, skratter miljøterapeuten.

In it to win it

Furuset Seniorsenter ble også verdensmestre i fjorårets utgave av Road Worlds for Seniors. De fleste er med igjen, og konkurranseinstinktet er det ikke noe å utsette på.

- Vi har noen som er med som tidlig ga beskjed om at de ikke orket kjøret fra i fjor. Men så har vi andre som hele tiden må se resultatene for å sjekke hvor langt opp det er. Da legger de inn et ekstra gir.

Og det har virkelig lønnet seg. Med 16.260 km i banken da mållinjen ble krysset, var Furuset hele 3400 km framfor den nærmeste utfordreren.