Karlstad årets støtteapparat

Resurscentrum fra Karlstad i Sverige ble historiens første "Crew of the Year".

Article image

Jobben med å kåre VMs beste støtteapparat ble en mye vanskeligere jobb en først forestilt. Kriteriene vi satt før konkurransestart var å skape engasjement lokalt og dele opplevelser og erfaringer med andre.

Her har de aller fleste levert til gull. Sykehjemmene har inspirert hverandre, konkurrert med hverandre og heiet på hverandre. Mer kan en ikke forvente!

- Vi hadde en drøm om at «Sykkel-VM for eldre» skulle skape et engasjement hos syklister og ansatte. Engasjementet har vært over all forventing. Vi er utrolig stolte av alle og enhver som har gjort dette til et arrangement som virkelig har blitt lagt merke til, sier daglig leder i Motitech, Jon Ingar Kjenes.

Teamamøter hver uke

Tittelen VMs beste støtteapparat falt til slutt på Resurscentrum Rosenbad i Karlstad i Sverige. I likhet med mange andre så har de virkelig fått profilert seg - både i media og ut mot pårørende. De hadde en fantastisk åpningsfest, har feiret underveis og fått mange nye syklister til å trene.

Her er noen av sakene fra svensk media:
Skal slå Norge
Håper på VM-gull

Med utgangspunkt i inspirasjonsplakaten som alle deltakerne mottok, etablerte Karlstad faste samlinger under VM en gang i uken.
Her ble temaene styrke, matlyst (diett) lagånd, kondis og glede belyst gjennom korte foredrag fra eksperter på området.

- Vi har vært mellom 11 og 25 deltakere på hver samling. Det har vært et etterlengtet møte og det var nok også nødvendig for at de eldre skulle se sammenhengen mellom trening og samarbeid. Nå er det flere som ønsker at vi skal fortsette med disse samlingene i sammenheng med syklingen, så vi har nå besluttet å ha et treff hver 14 dag der vi tar opp ulike tema, forteller utviklingsleder i Karlstad kommune, Ann-Sophie Gustafsson.

Skal sykle til Nordpolen

Laget til Resurscentrum bestod av 46 syklister. Til sammen syklet de 1900 km i konkurranseperioden.

Roland Bergström var en av deltakerne og den som syklet aller lengst med sine 280 km.
- Konkurransedjevelen tok meg, sier han til avisen NWT. (abo.)

Nå er målet til Roland å sykle til Nordpolen før jul.